Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013 gözlük modelleri

Yazın gelişiyle tüm optikleri gezip yüz hatlarımıza uygun güneş gözlüğünü aramaya başladık. Gözüm sürekli wayfarer modellerine takılsa da nette daha çok çeşide rastladım. İtiraf etmeliyim ki bu sene zor,renkli ve iddialı parçalar bir arada. Ancak bu sezonun 3 vazgeçilmezi yine trend listesinde ki yerini aldı...

1.Aynalı gözlükler;
Kar gözlüklerinden ilham alınan camları ile iddialı ve farklı olsa da yazdan daha çok kışın kendini gösteriyor.Yine de tercih meselesi ama yaz için almayı düşünüyorsanız özellikle yeşil ve mavi camlıları düşünün derim.


2.Cat eye gözlükler;
 60'lardan kopup gelen retro modasının en güzel simgelerinden,dişi görünümün klasikleşmiş bi parçası sayabileceğimiz cat eye gözlükler bu yaz benim vazgeçilmezim oldu. Diesel, prada,asos, michael kors bu modeller için verebileceğim en iyi isimlerden.

3.Ray ban round metal'ler;
Bu modelleri aslına bakarsanız görmemiştim bir arkadaşımın arayışı üzerine buldum diyebilirim. Police ve Ferre'de de benzer ürünleri mevcut ve fiyatları 235 tl'den başlıyor.Neredeyse her yüz şekline uygun ve cool bir görüntü uyandırıyor. Görünmez çerçevesi ile tam bir klasik olma yolunda ilerliyor.


Yüz şekilleriniz için öneriler;
Kare şeklinde yüz : Yüzünüzdeki sert geçişli olan hatları yumuşatmak, hafif oval veya seksi kedi gözlü modellere gitmek doğru olacak.Geometrik modellerden uzak durun!

Oval şeklinde yüz : Yumurta şeklinde yüzünüz varsa, hemen hemen en klasik yüz şekli kategorisine girmişsinizdir.Ve sen şanslınki gözlük alışveriş yaparken sana hangi modelin yakışacağını düşünmek yok gibi birşey çünkü oval yüz tipine her model yakışır diyebilirim: Kare, yuvarlak, damla model hiç farketmez!

Yuvarlak şeklinde yüz : Küçük alın, dolgun yanaklıysanız buraya doğru gelin! Eğer yuvarlak hatlı bir yüzünüz varsa bunu gözlükler tercihinizde dengelemek daha doğru olacak.Dikdörtgen veya kare olanlar gibi geometrik tonları deneyin.

Kalp şeklinde yüz : Gölgeler altındaki kalp şeklini dengelemek için yüz tipinizin aksine güneş gözlüğüne gitmek gerekir, o yüzden damla model yani Aviator modeller sizin için uygun! 

Dörtgen şeklinde yüz : Yüz şekliniz daha uzun olduğunda, dikdörtgensiniz demektir.Yuvarlak veya kare şekilli güneş gözlüğü tercihine gidebiliriz! Dikkat etmeniz gereken detay dar modelli gözlüklerden kaçınmaktır!
Sevgiler
S.

3 yorum:

Patricia G. dedi ki...

Love love love the first glasses!!
Kissses

wantthefashion dedi ki...

patricia: <3 :)

мaᖱaмe кoкoş dedi ki...

Gözlükler şahaneymiş !