Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CONTEMPORARY ISTANBUL 2013

Herkes bilir İstanbul'da yaşayamamanın getirdiği dezavantajları. Benim ise tek üzüldüğüm nokta kaçırdığım sergiler diyebilirim.7-10 Kasım tarihlerinde 8.si gerçekleştirilecek Contemporary Istanbul, Art Istanbul Sanat Haftası (4-10 Kasım) ile beraber İstanbul’u geniş bir sanat izleyicisi kitlesinin odak noktası yapacak. Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, 650 sanatçı, 3000 eser, 23 ülkeden 96 çağdaş sanat galerisi ile beraber 70.000’den fazla ziyaretçiyi İstanbul Kongre Merkezi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda buluşturuyor.
-En büyük yeniliği video, yeni medya ve genel anlamda dijital sanatın bütün tarzlarına adanmış Plug-in Istanbul Yeni Medya Bölümü.
-Çevre ülkelere de ev sahipliği yaparak İstanbul’u merkez haline getirmeyi amaçlayan CI, "Yeni Ufuklar” bölümünde Rusya’dan galerilere, sanatçılara yer veriyor. 2014 yılında Yeni Ufuklar Çin’i konuk edecek. 
-CI Dialogues Konferans Serisi bu yıl ‘Yeni medya, yeni teknolojiler ve sanat’a ve Rusya’dan güncel sanata odaklanıyor.
Viyana Aksiyonizmi’nin kurucularından Hermann Nitsch, 66. Boya Aksiyonu’nu (Malakt; Painting Performance), 8. Contemporary Istanbul’da 500 m2’lik bir alanda fuar boyunca sergileyecek. Özel Proje Diyalog: Viyana’dan Sanat çerçevesinde 10 küratör tarafından seçilen 20 Avusturyalı çağdaş sanatçıların eserleri sergilenecek. İşte görmek istediğim ve yaptıkları çalışmalar ile her görsele akışkanlık kazandırmayı başaran tablolar. Teknoloji ve sanatı bir araya getiren Contemporary 2013 sergisi. İşte sizler için sosyal medyadan dikkatimi çekmeyi başaranlar.
Bir elektrik süpürgesi ve bir lcd ile sanat için ne yapabilirsiniz? sorusuna verilen yanıt > TIKTIK
Beğenmediğiniz ama sizlere korku ve ürpertinin sinirlerinizde hakim olduğunu hissettiren bir kaç resim;
Çağın en gözde hastalığına Barbie'de yakalanmış;
Düşünen adamı görmüştük canı sıkılan robotu da gördük. Bunlarn şimdi uslu uslu durduğuna kanmayın yakında dünyayı ele geçirecekler;
Her masumiyetin arkasında korkulacak düşünceler vardır;
Dali ve Frida'ya ne olmuş böyle?;
 Bir kuş kafesi gördüm sanki;
 Lüks düşkünlerini swarovskiler ile boğmak istiyoruz teması taşıyan birkaç parça;

Sevgiler,
S.

Unutmadan bu sene En Tarz Blog dalında adayım. Aşağıda ki butondan oy verirseniz çok sevinirim. Tüm oylar ücretsizdir. 
Bumerang Ödülleri Oy Ver!

Resimler için ayrıca teşekkürler (ig adresleri); @handeoynar @pelinugurr @ebrumelis @onuryuksel @bywonderland @arcsanat @gulizalkaya @sinemkin @tuncatalai @shebocan 

Hiç yorum yok: